Za biskvit
6 jaja
300g šećera
Pratohvat soli
1 vanilin šećer
200g griza
200g brašna T-400
1 prašak za pecivo
Za preliv
500ml mleka
200g mleka u prahu
1l slatke pavlake
Za karamel
100ml slatke pavlake
20tak mlečnih karamela
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca, pa belanca sa malo soli umutiti u čvrst sneg, dodavati šećer i lepo sjediniti. Dodavati jedno po jedno žumance. U jednu posudu umešati brasno, griz i pzp,lagano kasikom sjediniti sa jajima. Izlitinu na pek papir u dublji kalup i peći na 220 stepeni oko 25min.
Za to vreme pripremiti preliv. Na tihoj vatri zagrejati mleko i dodati mleko u prahu, mesati dok se ne istopi pa skloniti sa vatre, pa sipati hladnu slatku pavlaku.
Pečen biskvit izvaditi na krpu pa korica koja je bila dole izbosti je cackalicom. U kalup sipati 1/3 preliva pa vratiti biskvit i izbosti ga odozgo i preliti ravnomerno ostatkom preliva. Staviti u frižider da upije.
Priprema karamela:
Mleko i karamele mesati na tihoj vatri dok se ne istopi i masa se sjedini. Preliti preko kolača pa sve dobro ohladiti.
Comments
Post a Comment