Ćufte u sosu


400g junećeg mesa (može koje imate)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 jaje
100g prezli
3 kašike mleka
So
Biber
Aleva paprika
Mešavina začina
Kašičica šećera
100ml vode
1l paradajz soka
3 kašike brašna+za valjanje ćufti
1 kašika masti
Parčence suve slanine




Crni luk sitno iseckati i propržiti sa jednom kašičicom soli oko 10tak minuta. Mesu dodati prezle, jaje, mleko, alevu papriku, začine i propržen luk. Sve dobro izmešati oko 15minta i staviti u frižider na bar dva sata, a može i preko noći. Oblikovati ćufte i svaku uvaljati u brašno. Na mast staviti parče slanine (za bolji miris), pa pržiti ćufte sa svih strana oko 10minuta. Povaditi ih sa strane i u istoj posudi staviti brašno da porumeni pa dodati vodu, kad voda proključa sipati sok paradajza. Lagano spustati ćifte pa poklopiti. Vatru držati na srednjoj temperaturi. Pred kraj dodati začine i šećer. Neka se krčka 40minuta. Služiti uz pire krompir, makarone, palentu... kako vam volja 😊
Uživajte!

Comments