Povrće sa morskim plodovima


Sastojci

1 struk praziluka
1 veća šargarepa
Šaka boranije
Oko 100g karfiola i brokoli
100ml paradajz pirea ili soka od paradajza
50ml kečapa
300g morskih plodova
400g krompira
50g margarina
Ulje za przenje
So
Suvi začin
Biber
Majčina dušica
Bosiljak
Lovorov list

Na ulju propržiti sitno seckan luk sa lovorovim listom, dodati rendanu šargarepu, prziti dok ne zastakli. Dodati boraniju, karfiol, brokoli, kad omekne dodati paradajz i sve zajedno krčkati 10tak minuta, sipati kečap i na kraju morske plodove, sve krčkati jos 5minuta. Sve začiniti. Za to vreme kuvati krompir u slanoj vodi. Napraviti pire sa margarinom i začiniti. Povrće presuti u nauljenu vatrostalnu činiju a preko staviti pire. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20tak minuta. 

Comments