Posne kiflice sa majonezom



Potrebni sastojci:
Oko 1kg brasna T-400
400ml mlake vode
40g kvasca
1 kasicica secera
100ml ulja
2 kasicice soli
100ml majoneza
50g margarina
50ml ulja
Susam za posipanje


Kvasac izmrviti, dodati kasicicu secera i mlaku vodu, kasiku brasna. Ostaviti na toplom oko 10minuta. Sipati ulje, i oko 500g brasna, so. Mesati i lagano sipati ostatak brasna (ukupno oko 900g). Testo ostaviti na toplom da se udvostruci. Nakon toga oblikovati testo u jedan valjak i od njega napraviti loptice. Svaku lopticu ruzvuci u pravugaonik i tanko testo uvuti u kiflicu. Slagati u podmazan pleh. Obilno premazati majonezom svaku i posuti susamom po zelji. Ostaviti na toplom jos 10minuta pa peci u zagrejanoj rerni na 200stepini 20 minuta. Margarin rastopiti i pomesati sa uljem pa preko svake tek pecene kiflice sipati po kasiku. Sacekati da upije.



Comments

Post a Comment