Kiflice posne


Sastojci:
500g brašna T-500
20g kvasca
Kašika šećera
Pola kašike soli
280ml vode
20ml ulja
100g margarina

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode. Brašno prosejati (odvojiti 4kašike) dodati u njega so, šećer. Sipati na sredinu razmućen kvasac i ulje,ostatak mlake vode. Lagano umešati. Dobro obraditi testo rukama ili varjačom (raditi 5min brzo), dodati malo brašna od onog odvojenog pa staviti na radnu površinu i dodavati brašno dok ne prestane da lepi za ruke. Vratiti u vanglu, poklopiti krpom i ostaviti na toplom 45min. Nadoslo testo podelito na 3 iste jufke i pokriti ih krpom da odstoje još 10minuta. Jufke razvuci u krug prečnika oko 25cm. Premazati margarinom sobne temperature (oko 20g), iseći na 12 delova i uvijati kiflice. Tako uraditi sa ostatkom testa. Sve spakovati u pleh i pokriti da odstoje 45min. Na svaku kuflicu staviti po lisku margarina. Peći ih u zagrejanoj rerni na 230 stepeni 10-12minuta. Ako želite meke kiflice premažite ih mešavinom omekšalog margarina i ulja.

Mogu se puniti po želji (dzem, ajvar, majonez....)
Kiflice su meke i sutra dan.


Comments