Prevrnuta pita sa jabukama i karamelom


4-5 jabuka
Sok od pola limuna
50g + 1 kasika putera
7 kasika secra
Jedna kasicica cimeta

Za testo
3 jaja
3 kasike kisele pavlake
Rendana kora limuna
Kasika ekstrata vanile
5 kasika secera
11 kasika brasna
Pola praska za pecivo
75g putera



Jabuke iseci na kriske i preliti sokom od limuna. Podmazati tepsiju/pleh. Na srednjoj vatri otopiti puter i dodati secer. Mesati sve dok se ne otopi i dobije karamel boju. Sipati u pleh a preko poredjati jabuke. Preko jabuka posuti kasiku secera i 1 kasiku putera i cimet. Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se priprema testo. Secer i puter dobro umutiti, dodati zumanca, pavlaku, aromu,  koricu limuna, brasno, prasak za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Sipati preko jabuka i peci jos 20 minuta. Kad se izvadi pecen kolac posle 5min prevrnuti na tacnu (da jabuke idu gore). Sluziti sa kuglom sladoleda od vanile




Comments

Post a Comment