4-5 jabuka
Sok od pola limuna
50g + 1 kasika putera
7 kasika secra
Jedna kasicica cimeta
Za testo
3 jaja
3 kasike kisele pavlake
Rendana kora limuna
Kasika ekstrata vanile
5 kasika secera
11 kasika brasna
Pola praska za pecivo
75g putera
Jabuke iseci na kriske i preliti sokom od limuna. Podmazati tepsiju/pleh. Na srednjoj vatri otopiti puter i dodati secer. Mesati sve dok se ne otopi i dobije karamel boju. Sipati u pleh a preko poredjati jabuke. Preko jabuka posuti kasiku secera i 1 kasiku putera i cimet. Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se priprema testo. Secer i puter dobro umutiti, dodati zumanca, pavlaku, aromu, koricu limuna, brasno, prasak za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Sipati preko jabuka i peci jos 20 minuta. Kad se izvadi pecen kolac posle 5min prevrnuti na tacnu (da jabuke idu gore). Sluziti sa kuglom sladoleda od vanile
Brutalno dobro !!!! Sve pohvale !!!
ReplyDelete