Pitice sa sirom, makom i višnjama

Potrebno je:
400g brašna + 100g
1510g neslanog sira
150ml + 50ml mleka
100ml ulja
80g šećera
2 vanilina šećera
300g višanja
Prstohvat soli
50g maka

Prvo staviti na vatru 50ml mleka sa jednim vanilinim šećerom i to pustiti da provri i time preliti mak i pustiti da se ohladi.
Zatim pomešati sir, ulje, šećer, vanilin šecer i mleko u jednoj činiji. U drugu činiju sipati 400g brašna, napraviti udubljenje i sipati smesu od sira. Dodavati ostatak brašna dok se ne umesi testo koje se ne lepi za ruke. Razvući koru debljine jednog prsta i iseći na podjednake kvadrate. Staviti na pek papir i okrenuti krajeve na unutra. Filovati procedjenom smesom sa makom i staviti višnje po vrhu. Krajeve premazati ostatkom mleka iz maka.
Peći u zagrejanoj rerni na 200° oko 20min. Posuti prah šećerom po želji.

Comments

Post a Comment