Potaž od povrća


Možda nije baš vreme za čorbe, ali dete diktira tempo :)
Posno vegansko jelo koje se brzo sprema.
Sastojci:
Jedan manji crveni luk, parče bundeve, jedna mala tikvica, šaka graška, đumbir (2cm), so, biber, peršun, šaka badema i dve kašike maslinovog ulja.
Sve što treba da uradite je:
Na ulju propržite iseckan luk dok ne omekša, dodajte grašak, na kockice isečenu bundevu, tikvicu, a potom sve zajedno kratko propržite, dok otpusti vodu i ispari. Nalijte oko 500ml vode i izrendajte đumbir. Kuvajte dok ne prokljuca, a zatim začinite bilo kojim suvim začinom, po ukusu.
Kada povrće bude kuvano, a to je vrlo brzo, sklonite sa vatre pa sve izblendirajte. Servirajte uz seckan badem i uživajte!

Savet:
Za kremastiji ukus dodati pavlaku za kuvanje ili mleko (400ml vode+100ml mleka)
Dovoljno za dve osobe.

Comments

Post a Comment